Spara pengar

Jag tänkte berätta lite om mina bästa spartips. Dela med mig av några av mina tips på hur jag får pengarna att räcka hela månaden. För ett par dagar sedan när jag satt och letade spartips på nätet så snubblade jag över en sida som hade en ganska bra guide till hur man kan skaffa sig gratispengar på nätet. Sidan var bastacasinobonus.se och den är helt klart värd ett besök om man är intresserad av hur man kan få gratispengar.

Vi ska däremot fokusera på spartips nu. Det finns så många, enkla och inte alltid självklara sätt att spara in pengar för den som vill. Några av dessa är pisslätta och vem som helt kan göra det, många av er gör det säkert redan men det finns en uppsjö av människor som inte gör det. Om det beror på lättja eller att man inte bryr sig eller något annat vet jag inte men här kommer i alla fall några av mina förslag.

Panta. För inte allt för länge sedan så ändrades det så att en 33cl aluminiumburk ger 1 krona i pant istället för 50 öre. Även om man väldigt sällan dricker drycker som levereras i en förpackning med pant, så bör man alltid spara dem när man väl gör det, och sedan när påsen är full åka och panta. Det är inga gigantiska summor vi pratar om men om du kan panta för 50 kronor lite då och då så finns det ju ingen mening att låta bli eller hur?

Gör matlådor. Det här med lunch är en enorm pengatjuv. Om vi räknar lite lågt och säger att den genomsnittliga lunchen på lunchrestaurang kostar 70 kronor, vilket säkerligen är ungefär 15 kronor under det faktiska snittpriset så blir det ungefär 1400 kronor i månaden.  Om snittlunchen faktiskt kostar 85 kronor så blir det ungefär 1700 kronor i månaden. Om man istället ser till att storhandla en eller ett par gånger i månaden, och sedan lagar matlådor till varje lunch så kommer man ned på betydligt lägre summor. Det beror så klart på vad man äter, om man lagar oxfile varje dag så blir det inte billigare men om man gör vanliga luncher med potatis, pasta, fisk, köttfärs och lite grönsaker så kommer du att kunna halvera din månadskostnad på luncher.

Skriv inhandlingslistor. Handla aldrig på impuls. Varje gång du handlar så skriv en lista på vad du ska ha och köpa aldrig någonsin något annat. Om du kommer på något du vill ha när du handlar, skriv upp det på din lista och handla nästa gång. Det ger dig tid att komma underfund med om du verkligen behöver det du blev sugen att köpa och i nio fall av tio så kommer den där impulsvaran att strykas från inköpslistan och vips har du sparat en massa pengar även där.

Det finns många fler sätt att spara pengar och jag ska ge mig på dessa framöver. Dessa får räcka för dagen. Ni ska ju orka läsa igenom inlägget också. 🙂