Måla om

Jag fick för mig att måla om hallen i huset och det är något jag sent ska glömma. Är inte någon expert på att måla och tycker egentligen att det är ganska trist. Hur som helst så köpte jag väggfärg på Bauhaus och satte igång. Tänkte inte så mycket mer på det utan kom hem och började måla. Det blev jättefint, nästan. Konstaterade efter att jag var färdig att väggen inte ens var nästan slät. Det var fullt med små bucklor och gropar och det såg allmänt dassigt ut.

Efter ganska många svordomar och några ytterligare resor till Bauhaus stod jag nu än en gång i målarbyxorna på det maskerade golvet och var nu redo att ta nya krafttag. Även om jag hoppats på att slippa det. Första jag fick göra nu var att skrapa skiten. Väggen var som sagt risig och den nya färgen skulle ändå målas över så jag tyckte att det var lika bra att göra det grundligt, så jag skrapade bort den nya färgen, och lite gammal färg också för den delen. Vilket tog en jävla tid och lämnade mycket skräp. När väggarna i hallen var skrapade till belåtenhet så bestämde jag mig för att göra allt riktigt noga den här gången så fram med slipmaskinen. Det var nu dags att slipa bort ojämnheter. Även det här tog ett jävla tag och många skyddsmasker senare så var väggen faktiskt ren från allt gammalt skit.

Glad i hågen var det nu dags att börja spackla. Det här är det jag är absolut sämst på och tycker är tråkigast. Men det måste göras. Så det var bara att börja spackla. Spackla, göra fel, göra om, göra rätt. Om och om igen. Efter mycket om och men var väggen faktiskt riktigt rak och fin överallt. Jag bände upp locket på målarburken och gjorde om det än en gång. Det blev faktiskt riktigt bra. Det var skittråkigt under tiden och det tog väldigt lång tid i och med att jag fick göra om allt och var noga andra gången. Totalt tog det nog ca 15 timmar uppdelat på ett par dagar men nu är hallen så otroligt fin. Det nästan glänser!