Gratispengar

Tänkte bjuda på några enkla tips på hur man kan få saker och pengar gratis. Nu vill jag först understryka att jag inte förespråkar några som helst former av lurendrejeri eller bedrägeri. Med det sagt så är det så att man från till exempel Estrella och OLW kan få tillbaka väldigt mycket mer än man ursprungligen köpt om man är missnöjd med deras produkter. Det finns flera inlägg lite varstans på nätet om personer som köpt en påse chips, varit missnöjda med innehållet, skickat tillbaka påsen tillsammans med ett brev där de beskrivit vad som gjort dem missnöjda och det finns flera som hävdar att de fått upp till 5 påsar tillbaka som kompensation.

Bastacasinobonus.se har också en guide om hur man kan hitta gratispengar. Deras guide är mer fokuserad kring internet och spel och hur man kan få och tjäna gratispengar där. Min guide här är lite mer fokuserad till det verkliga livet där man inte sitter med nästan framför datorskärmen och klickar sig fram till gratispengar och andra erbjudanden.

Nästa, välbeprövade, tips är ju så klart att panta burkar och flaskor. För en tid sedan togs 50-öringen bort i Sverige och i samband med det så ökade minsta summan för en pantad burk och flaska till 1 krona från 50 öre. Det gör att för 33 cl burkar så har pantvärdet fördubblats. Ser man en tomburk någonstans som inte är pantad så bör man absolut lägga beslag på denne och lägga den i pantpåsen och panta. Man kan samla pantburkar mer och mindre aktivt, men i grund och botten så kan man faktiskt skrapa ihop lite pengar på att samla på tomburkar hur tråkigt det än låter.

Nästa tips är att besöka skroten. Folk slänger en väldans massa konstiga saker på skroten. Både hela och värdefulla saker. Besök skroten och se efter vad du kan tänkas lägga beslag på. Det finns gott om gamla trädgårdsredskap och liknande som man kan se om det går att få liv i. Även gamla utombordsmotorer går utmärkt att renovera för den som är lite händig. En fungerande gräsklippare, trimmer, utombordare är värd en del pengar. De gamla 2-taktsmotorerna är inte så avancerade i sin teknik och man behöver inte vara mekaniker till yrket för att få ordning på en sådan. Här finns det gott om pengar att tjäna.